Lugano wordt ook wel het Europese Rio de Janeiro genoemd

Lugano wordt ook wel het Europese Rio de Janeiro genoemd


Lugano is de stad die ook wel bekend staat als het Europese Rio de Janeiro en dat is niet zonder reden. Net als Rio is Lugano omgeven door grote imposante bergen en heeft de stad een mondaine en exotische uitstraling. Het uitbundige Carnaval is in Lugano beduidend minder dan in zijn Zuid-Amerikaanse tegenhanger maar er is zeker zoveel te beleven. Lugano is een cultuur stad met een rijke historie en evenzovele evenementen die je kan bezoeken. Lugano is slechts 20 min. rijden van onze chalets en daarmee is de stad heel kortbij en ideaal om een bezoekje aan te brengen. Afgelopen April bezochten wij Lugano omdat wij de stad wel eens in volle lente glorie wilden aanschouwen. Dit was een uitstekende beslissing want we werden getrakteerd op een buitengewone bloemenpracht die je niet zou verwachten in zo’n drukke stad. Helaas kunnen we in onze blog niet alle foto’s laten zien maar Lugano heeft ons opnieuw verrast.

Lugano ligt aan het Meer van Lugano, in het Italiaans heet het ook wel Meer van Ceresio en ligt tussen het Lago Maggiore en het Comomeer in. Het meer is kleiner dan de twee laatstgenoemde meren, maar doet er niet voor onder. Porlezza ligt aan de uiterste westkant van het meer en ligt aan een mooie baai. Hier komen belangrijke bergrivieren uit op het meer die het voorzien van zuiver smeltwater. Het meer van Lugano staat bekend om zijn schoonheid, niet alleen door de omringende natuur en de bergen maar zeker ook door de zuiverheid van zijn water. Bij rustig weer kun je meters diep kijken.

Vanuit de stad kun je wandelingen rond het meer maken en er starten diverse boottochten. Je kunt vanuit Lugano Italië bezoeken door naar de westelijke of oostelijke kant te varen. Daarnaast zijn er vele pittoreske plaatsjes rond het meer, zoals Gandria. Gandria ligt op 10 min. van onze chalets. Je kunt van Lugano naar Porlezza varen en terug, info hierover is te vinden in onze chalets en aan de kade.

Lugano is de dichtstbijzijnde grote stad vanaf onze chalets op slechts 20 min. rijden. Je moet wel aan je paspoort denken want je rijdt van Italië naar Zwitserland en terug. Vergeet niet de binnenstad te bekijken met zijn vele vaak hele dure merkwinkels. Verder is er een gezellig centraal marktplein waar je lekker even kunt zitten. De oudste kerk van de stad is de 13e eeuwse Kathedraal en de kloosterkerk met zijn vele fresco’s die net geheel is gerestaureerd. Veel plezier in Lugano!


Geschreven door: Bekijk Vakantiehuis

Deel dit artikel op:

Meer vakantie blogs

Cahors, historische stad aan de Lot

Historische kunststad Cahors; de grootste en hoofdstad van de Lot.. Een mooi uitje wanneer u op La Perle du Lot verblijft. Op een plaats waar de rivier de Lot één van zijn mooiste lussen heeft neergezet is in de tijd van de Romeinen Cahors ontstaan. In de middeleeuwen groeide...

Lees meer

Porlezza en San Maurizio aan de voet van Mont Galbiga

Onze chalets bevinden zich in de plaats Porlezza dat gelegen is tussen de bergen en uitlopers van de zuidelijk Alpen. Het wordt aan de zuidelijke kant ingesloten door Mont Galbiga, de minst bekende berg in de omgeving. Porlezza is de meest oostelijke plaats aan het meer van...

Lees meer